Jaco van Beem

Direct advies 020-6104595

Veilig rijden in de wintermaanden!

02 november 2017

De meeste autobezitters ervaren inmiddels de voordelen van het rijden op winterbanden, maar uw veiligheid en die van uw medeweggebruikers kunnen een aantal tips uw veiligheid en die van anderen vergroten. Uiteraard delen wij deze tips graag met u;

Wij geven hieronder een aantal tips om ook in de wintermaanden veilig op weg te kunnen;

Ga op tijd weg

Voordat u vertrekt kunt u het beste de weersverwachting controleren. Zo voorkomt onaangename verrassingen onderweg. Vaak wisselende weersverwachtingen leiden tot verkeersproblemen. Houd hier rekening mee door tijdig te vertrekken.

Ga goed voorbereid op weg

Zorg dat u goed voorbereid op weg gaat. Dit begint met de route plannen waarbij u niet alleen op uw navigatiesysteem kan vertrouwen. Zoeken naar een bestemming leidt vaak tot ongelukjes.

Zorg dat u auto in goede staat fungeerd

Zorg voor een schone auto, waarbij vooral uw koplampen schoon dienen te zijn. Tevens moet u auto in goede conditie zijn, bijvoorbeeld uw ruitenwissers en ruitenwissersproeiers en ventilatiesysteem. Het laten uitvoeren van een winterinspectie door uw garage is een goed advies.

Winterbanden hebben ook nut wanneer het niet sneeuwt

Winterbanden functioneren al beter dan zomerbanden bij een temperatuur van +7 graden Celsius.  Bij lagere temperaturen worden zomerbanden stugger en harder. Winterbanden blijven door de structuur van de band altijd elastisch en flexibel, ook bij lage temperaturen. Dit komt door de bijzondere rubbersamenstelling.
Bovendien zijn winterbanden voorzien van een speciaal profiel dat zorgt voor een "lossend" effect om het profiel weer vrij te maken van sneeuw. Ook zorgt het voor een snellere afvoer van water, waardoor aquaplaning wordt voorkomen. Daarnaast is het zo dat het comfort van de nieuwe generatie winterbanden niet meer onder doet voor zomerbanden, deze zijn net zo geruisloos. 

Mocht u een bezoek willen brengen aan Duitsland dan geldt het volgende: auto's moeten vanaf mei 2006 in winterse omstandigheden beschikken over een winteruitrusting. Onder die winteruitrusting vallen o.a. winterbanden en voldoende antivries en ruitensproeiervloeistof. Het niet gebruiken van winterbanden kan leiden tot (mede)aansprakelijkheid bij ongevallen omdat de bestuurder van de auto op zomerbanden minder goed kan reageren op onverwachte situaties. Een algemene verplichting om altijd op winterbanden te rijden is er niet. Als er winterbanden gemonteerd zijn, dan moet men zich houden aan de voorgeschreven maximum snelheid van de band. Uiteraard kunt winterbanden bij ons in het leasecontract laten opnemen.

Als laatste willen wij meegegeven;

  • Zorg voor een goede luchtcirculatie in uw auto. Een goed klimaat zorgt er voor dat u geconcentreerde kunt rijden.
  • Gebruik een goede polariseerde zonnebril voor de laagstaande zon.
  • Houd voldoende afstand tot uw voorligger, zo kunt u anticeperen op veranderende situaties in het verkeer.
  • Als laatste tip willen wij meegeven, laat u niet afleiden door uw mobiele telefoon!

 

P.S. 

Indien uw winterbanden zijn opgeslagen bij Bandorama let dan op dat de Akerdijk is afgesloten! De omleidingsroute is aangegeven en vanaf de A9 is de situatie niet gewijzigd.

Door onze uitgebreide ervaring en aan de hand van uw rijgedrag, adviseren wij u graag of winterbanden noodzakelijk zijn in uw leasecontract. Wij adviseren u graag en bespreken graag de mogelijkheden. Gebruik daarvoor ons contactformulier of bel direct naar 020-6104595.


Naar het overzicht