Jaco van Beem

Direct advies 020-6104595

Een auto leasen of kopen?

19 oktober 2017

Een auto kopen of leasen?

Wij horen veelvuldig de vraag een auto kopen of leasen?
Altijd een lastige keuze, waarbij wij u zo goed mogelijk willen adviseren.
Wellicht kunt u beamen dat het beheren van uw wagenpark veel tijd vergt,  zeker als dit naast uw reguliere werkzaamheden plaatsvindt. 
Als ondernemer of zzp-er wilt u voorkomen dat u onnodig veel tijd kwijt bent aan uw wagenpark.

Maar hoe kunt u uw wagenpark zo efficiënt zo mogelijk beheren?

Ook als u geen leaseauto's heeft, kunnen onderstaande adviezen u helpen.

 • U kunt voor uw personeelsleden een autoregeling maken

  Als werkgever kunt u een autoregeling maken voor het ter beschikking stellen van zakelijke auto's. In deze regeling staan de rechten en plichten van u als werkgever en uw personeelslid inzake het gebruik van de auto van de zaak. Wellicht denkt u dat een autoregeling alleen van belang is bij een groot wagenpark maar ook bij een beperkt aantal auto's is een autoregeling heel praktisch.

  Het opstellen van de autoregeling is maatwerk en wordt vaak in overleg met de werkgever en de leasemaatschappij opgesteld. Lease Performance assisteert u graag met het opstellen van een autoregeling. Wanneer een autoregeling is opgesteld kunnen uw berijders direct contact opnemen met medewerkers van de Lease Performance. Dit voorkomt onnodig communiceren en wanneer bepaalde automerken in de autoregeling zijn opgenomen kunnen medewerkers van Lease Performance advies geven inzake acties en voorraad auto’s. Zo zorgen wij dat u tijd bespaard en uw altijd scherpe leaseoffertes ontvangt.


 • Hanteer een merkenbeleid bij een groot wagenpark

  Belangrijke vraag die als werkgever kunt stellen is; kies ik voor een merkenbeleid of mogen de berijders zelf het automerk kiezen?
  Hierbij is de grote van het park vaak van doorslaggevende factor.
  Bij grotere wagenparken zijn leveranciers en importeurs bereid meer kortingen te verlenen of aanvullende afspraken te maken.
  Bij kleinere wagenparken raden wij aan de leverende dealer te bepalen door Lease Performance. Vaak hebben wij alternatieve inkoopkanalen of leveringsafspraken met vaste leveranciers waardoor u vaak profiteert van een lagere leaseprijs. Dit noemen wij een win-win situatie!

 

 • Vaak is het uitbesteden van het wagenparkbeheer de beste keuze

  Wellicht herkent u het, het wagenpark vergt meer tijd dan u eigenlijk wil.
  Het wordt vaak naast de normale werkzaamheden gedaan door een medewerker of directeur zelf. Het beheer van je wagenpark onderbrengen bij een Lease Performance, zorgt dat de werknemers zich bezig kunnen houden met ‘normale’ werkzaamheden. Tevens profiteert u van de afspraken die Lease Performance gemaakt heeft met bandenleveranciers, schadeherstellers en ruitenherstellers. Uiteindelijk bespaart u  deze kosten in het leasetarief en scheelt het u deze tijd.
  Het uitbesteden van je wagenparkbeheer kan je zo dus veel geld en tijd besparen. 

 

 • Laat u niet alleen leiden door het maandelijkse leasetarief

  Er zijn een groot aantal aanbieders van zakelijke autoleasing. Echter de keuze wat voor u de beste leasemaatschappij is, gaat verder dan alleen de leaseprijs.
  Belangrijk zijn de voorwaarden van het leasecontract. Bestudeer de algemene voorwaarden goed en stel kritische vragen voor het ondertekenen van een leasecontract. Wat als een leasecontract eerder wordt beëindigd, wordt de volledige of gedeeltelijke kosten belast?
  En wat als ik tussentijds van leaseauto wil wisselen?
  Wij bespreken deze zaken graag voorafgaand bij het afsluiten van een leasecontract.
  Zo voorkomen wij  verrassingen achteraf.

 

Wilt u meer informatie? Wij adviseren u graag.


Naar het overzicht