Jaco van Beem

Direct advies 020-6104595

FAQ

De meest gesteld vragen vindt u op deze pagina. Als uw vraag er niet tussen staat kunt u natuurlijk contact met ons opnemen.

Wat zijn de voordelen van een auto leasen?

 • Zekerheid

  U weet zich geruggensteund door Lease Performance, een deskundige leasemaatschappij die de belangen van uw mobiliteit behartigt, waar u ook bent. Deze vinger aan de pols is niet alleen handig bij pech onderweg, maar ook bij ondersteuning van administratieve zaken, het periodiek onderhoud of bijvoorbeeld de wisseling van zomer- naar winterbanden.

 • Helder inzicht in uw mobiliteitskosten

  Bij ondernemingen met eigen wagenpark zorgen onderhoudsbeurten, onvoorziene technische gebreken, verzekeringspremies en belastingen vaak voor een onoverzichtelijke administratieve rompslomp en worden kosten onnodig onbeheersbaar.

 • Meer financiële vrijheid

  Als uw onderneming een of meerdere wagens zelf aanschaft, betekent dat een grote investering die beslag legt op de financiële middelen van uw onderneming. Met een leasecontract kunt u dit geld vrijhouden voor uw strategische bedrijfsvoering.


Reparatie & Onderhoud in het leasecontract

 • In mijn leasecontract is onderhoud opgenomen, heb ik ook recht op winterbanden?

  Bij een leasecontract met onderhoud kunt u winterbanden wel of niet opnemen in uw contract. Als u winterbanden in uw contract heeft, heeft u recht op één set winterbanden in uw contract. Voor verdere informatie kunt u het winterbandenreglement op onze website raadplegen.

 • Hoe wordt schade aan een autoband van een leaseauto berekend?

  Bij schade aan een band wordt het resterende profiel van een band aan u doorbelast. Hoe dit wordt berekend kunt u zien aan de hand van dit voorbeeld.

  Bandschade met een rest profiel van 6mm - Prijs van nieuwe band is 8mm (bedrijfswagenband 10mm) - € 150,00 delen door 8mm (prijs per mm is € 18,75)
  2mm van de rest profiel aftrekken i.v.m. vervangingsgrens
  Blijft over: 4mm x € 18,75 = € 75,00
  € 75,00 excl. BTW doorbelasten

 • Wat moet ik doen bij pech met mijn leaseauto?

  Bij Pech kunt u 24 uur per dag contact opnemen met de mobiliteitsservice van uw automerk.

  Mocht u niet worden geholpen door deze mobiliteitsservice belt u tijdens kantooruren met ons kantoor, buiten kantooruren belt u ons noodnummer 020-6194544. 

  Kosten voor hulp bij het verlies van sleutels, tanken van verkeerde brandstof of een lege tank zijn niet gedekt in het leasecontract.

 • Waar kan ik mijn vervangend vervoer auto na het ophalen van mijn leaseauto achterlaten?

  Als u in verband met onderhoud of reparatie van uw leaseauto met een vervangende auto rijdt, dan kunt u die vervangende auto bij de reparateur van uw leaseauto achter laten. U doet ons overigens een groot plezier als u de auto afgetankt inlevert.

  Als u in het buitenland een vervangende auto heeft gekregen verzoeken wij u, alvorens u met die auto naar Nederland vertrekt, contact met ons op te nemen. Er zijn situaties denkbaar dat wij verzoeken met de trein of met het vliegtuig terug te komen.

 • Heb ik tijdens het onderhoud of reparatie van mijn leaseauto recht op vervangend vervoer?

  Vervangend vervoer zit niet standaard in elk contract opgenomen, afhankelijk van uw contract heeft u wel of niet recht op vervangend vervoer.

  Indien vervangend vervoer is opgenomen in uw contract, kunt u bij uw dealer vervangend vervoer regelen. Houdt u rekening met de wachttijd die in uw leasecontract is afgesproken, vaak is dit 24 uur. U heeft dan alleen recht op vervangend vervoer indien het onderhoud langer dan 24 uur (= 1 werkdag) duurt.

  Bij calamiteiten kunt u echter altijd een beroep doen op vervangend vervoer. Onze zorg is uw mobiliteit! Wij helpen u eerst zo snel mogelijk weer op pad en daarna pas bekijken we of de kosten voor vervangend vervoer inbegrepen zijn in uw leasecontract. Die krijgt u dan achteraf eventueel in rekening gebracht.

 • Mijn leaseauto moet voor onderhoud naar de garage, bij welke dealer mag het onderhoud plaatsvinden?

  Voor het reguliere onderhoud van uw leaseauto kunt u een afspraak maken bij een merkdealer van het desbetreffende merk in uw buurt. Voor de vervanging van banden kunt u ook een afspraak maken bij een EuroMaster vestiging bij u in de buurt.


Schade & Verzekering


Ik heb een brandstofpas bij mijn leaseauto

 • Ik had mijn brandstofpas niet ter beschikking en wil graag de brandstofkosten declaren?

  Als u een brandstofpas hebt, maar niet in de gelegenheid was deze te gebruiken, dan kunt u deze na toestemming van uw werkgever de brandstof bij ons declareren. Bewaar in dit geval altijd de tankbon, omdat deze ter controle opgevraagd kan worden.

  Hoe werkt het?

  • Indien u nog geen MTC-account heeft: maak een account aan via de MTC user manager. Na het aanmaken van het account wordt gevraagd om de MTC pas te koppelen.
  • Log in op de MTC-site met behulp van uw e-mailadres en gekozen wachtwoord.
  • Ga naar Declaraties en klik op ‘Toevoegen’ om een nieuwe declaratie in te voeren.
  • Voer een banknummer in.
  • Voer een Nederlandse postcode en huisnummer in en klik op ‘Controleren’. De bijbehorende straat en woonplaats worden automatisch ingevuld.
  • Voer het aantal liters en het totaalbedrag in.
  • Klik op ‘Ter accordering aanbieden’. De declaratie nog niet indienen? Klik dan op ‘Bewaren’. 

  Het is mogelijk om meerdere transacties op één declaratie in te voeren.

 • Ik ben mijn brandstofpas van mijn leaseauto kwijt.

  Neem direct contact op met de klantenservice van Lease Performance op 020-6104595 of contractbeheer@leaseperformance.nl, zodat wij direct uw pas kunnen blokkeren. We vragen een nieuwe pas voor u aan, vaak heeft u een Multi Tank Card al de volgende dag in huis.

 • Ik ben mijn pincode van mijn MTC brandstofpas kwijt. Wat moet ik nu doen ?

  U kunt contact opnemen met Lease Performance of per e-mail op contractbeheer@leaseperformance.nl, vervolgens stellen wij u een aantal vragen om erachter te komen of u wel degelijk de eigenaar bent van de brandstofpas. Indien u alle vragen juist kunt beantwoorden zullen we u uw pincode geven.

 • Kan ik met mijn brandstofpas overal in Nederland tanken?

  Het grote voordeel van uw Multi Tank Card is dat u bij ieder tankstation in Nederland kunt tanken.


Ik heb een bekeuring met mijn leaseauto


Ik ga met mijn leaseauto naar het buitenland

 • Heb ik in het buitenland ook recht op een vervangende auto als dit nodig is?

  Als vervangend vervoer bij reparatie en schade in uw contract is opgenomen heeft u mogelijk recht op vervangend vervoer in het buitenland. Lease Performance kan vervangend vervoer voor u regelen. U kunt contact opnemen op 020-6104595 of contractbeheer@leaseperformance.nl.

 • Ik heb een reparatie aan mijn auto in het buitenland moeten laten uitvoeren. Wat moet ik doen?

  Indien het onderhoud van uw leaseauto in uw contract is opgenomen dient u allereerst contact te zoeken met ons kantoor op 020-6104595 of contractbeheer@leaseperformance.nl

 • Ik ben momenteel in het buitenland, maar heb mijn groene kaart niet bij me. Wat nu?

  Als u in het buitenland ontdekt dat u uw groene kaart vergeten bent, kunt u contact opnemen met Lease Performance op 020-6104595 om uw polisnummer op te vragen.

 • Waarom heb ik in het buitenland een groene kaart nodig?

  De groene kaart is het internationale motorrijtuigenverzekeringbewijs waaruit blijkt dat, en onder welk polisnummer, de auto is verzekerd. Deze gegevens moet u op het schadeformulier invullen. Als u naar het buitenland vertrekt dient u in het bezit te zijn van een groene kaart.

 • Ik vertrek met mijn leaseauto naar het buitenland, waarop moet ik letten?

  Controleer voorafgaand aan uw vertrek uw auto op een aantal punten, zoals bandenspanning, vloeistoffenniveaus en de verlichting. Neem altijd uw groene kaart(= verzekeringsbewijs) mee naar het buitenland. Controleer of u beschikt over het kentekenbewijs en de groene kaart. Controleer tevens of de auto verzekerd is voor de landen waar u doorheen en naartoe reist en of er nog een schadeformulier aanwezig is.

  Voor alle zekerheid raden wij u aan om wat extra olie en koelvloeistof, alsmede een set reservelampjes, mee te nemen. En als u met de caravan op reis gaat controleert u dan vroegtijdig de contactdoos van de trekhaak. Dat ook uw caravan tip top in orde moet zijn spreekt natuurlijk voor zich.

  Tenslotte nog een nuttige tip: sluit een goede reisverzekering af. Als u door ziekte of letsel niet met de auto naar huis kunt rijden dan zijn de repatriëringkosten niet inbegrepen in uw leasecontract.

  Houdt u er rekening mee dat in een aantal landen een veiligheidsvest verplicht is, deze dient binnen handbereik in de auto te liggen.

  Ook een verbandtrommel en alcoholtester kan ik enkele landen verplicht zijn.


Ik heb een vraag over een factuur


Fiscale regelgeving bij een leaseauto

 • Wat is de fiscale waarde van mijn leaseauto?

  Dit is de prijs die voor de auto wordt betaald, zoals deze uit de fabriek komt. Dit is inclusief alle accessoires af-fabriek. Het bedrag is altijd inclusief BTW en BPM. Wilt u de fiscale waarde van uw auto weten, dan kunt u een e-mail sturen naar contractbeheer@leaseperformance.nl.

 • Heb ik bijtelling voor mijn leaseauto?

  Elke werknemer die van zijn werkgever een auto (geel of grijskenteken) beschikbaar krijgt, krijgt volgens de belastingdienst loon in natura. U moet een bepaald bedrag bij uw inkomen optellen ter compensatie van uw auto, hierover moet u belasting betalen. Er zijn verschillende percentages afhankelijk van uw auto. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de belastingdienst.


Heeft u een algemene vraag?


Mijn leasecontract is afgelopen

 • Mijn leasecontract loopt af maar waar moet ik opletten als ik mijn leaseauto inlever?

  De contractperiode is ten einde indien de looptijd in maanden is verstreken. U kunt de auto bij Leaseperformance B.V. inleveren of achterlaten bij de dealer waar u een nieuwe leaseauto ontvangt. U blijft echter verantwoordelijk voor de auto tot deze door een medewerker van Leaseperformance B.V. is ingenomen. Zorg ervoor dat de auto schoon is en dat alle bescheiden aanwezig zijn.

  Kentekenpapieren, reservesleutels, instructieboekje, onderhoudsboekje en eventuele codes van de radio en frontje graag bij de auto inleveren.

  Om misverstanden en discussies over eventuele schade na inlevering van de auto te voorkomen hebben wij een innameprotocol opgesteld.

  U kunt de auto ook kopen. Bij interesse voor overname van uw auto stuurt u een e-mail naar contractbeheer@leaseperformance.nl.

 • Is het mogelijk om bij einde contract de winterbanden over te nemen?

  Neemt u de leaseauto aan het einde van het leasecontract over van Lease Performance, dan zijn de winterbanden niet inbegrepen bij de overname. Uiteraard kunt u de winterbanden wel overnemen van Lease Performance (uiteraard in de staat waarin deze verkeren, Lease Performance verzorgt geen niewe banden indien deze versleten zijn). Als u de auto niet overneemt en inlevert bij Lease Performance, dan kunt u de winterbanden niet los overnemen.

 • Kan ik mijn leaseauto privé overnemen?

  Als uw werkgever dat toestaat, dan is dit mogelijk. In de autoregeling van uw werkgever vindt u hierover meer informatie.