HOME>NIEUWS

Wat als uw leaseauto in een lage bijtellingcategorie total loss wordt verklaard?

In 2017 zijn er nog maar 2 bijtellingcategorieën, 4 en 22 procent. Echter is de kans groot dat u nog rondrijdt in een auto met een lage bijtellingscategorie, bijvoorbeeld 7 %.
Indien u fiscaal vriendelijke leaseauto total loss verklaard wordt, dan heeft u geen fiscaal voordeel meer. Kunt u het verlies aan bijtelling in dit geval verhalen bij de tegenpartij?

JA! Het bijtellingsverlies kun je vergoed krijgen van de tegenpartij.

In 2014 heeft de rechter geoordeeld dat je als zakelijke rijder in aanmerking kunt komen voor een vergoeding van je bijtellingsverlies. De rechter oordeelde dit in een situatie waarbij een leaseauto total loss verklaard werd bij een ongeluk dat door een andere partij veroorzaakt was. Volgens de rechter ging het hierbij om vermogensschade en deze vermogensschade heeft een direct verband tussen de oorzaak en het gevolg. De rechter oordeelde in dit geval dat de verzekering van de tegenpartij de vermogensschade (lees: de kosten voor de hogere bijtelling) moet vergoeden voor de duur van het leasecontract.

Indien u hulp nodig hebt bij een soortgelijke situatie of een andere vraag heeft over zakelijk rijden, dan kunt u zich melden bij Vereniging Zakelijke rijders, www.vzr.nl.

ADVIES? 020 610 4595
DEBUG TRAILER: pid:58-1